Pengikut Boyzzonne

Monday, August 6, 2012

5 CARA UNTUK KAMU TINGGALKAN SI DIA

Salam semua.ok tips ini sebenarnya khas buat mereka yang tengah bercinta tapi berhasrat untuk meninggalkan si dianya tidak kira lah korang itu lelaki ke perempuan cara ini rasanya boleh di peraktikkan jika sudah terdesak untuk
meninggalkan si dia korang itu.hehe...1. Tarik diri dengan cara baik. Kamu mungkin boleh mula menjarakkan  diri daripada si dia dengan tidakmenghubungi dan berjumpanya.

2. Pastikan kamu tidak memulakan persengketaan untuk melepaskan diri kamu daripada si dia, mungkin kamu boleh bercakap dengan lembut dan minta si dia memahaminya

3. Berikan alasan yang kamu tidak dapat meneruskan perhubungan ini kerana mendapat tentangan daripada keluarga. Cara ini memudahkan kamu untuk melepaskan diri daripada cengkamannya.

4. Beritahulah kepada keluarga kamu akan hal ini. Mungkin keluarga kamu mempunyai cara untuk memastikan kamu dan si dia tidak meneruskan perhubungan itu lagi.

5. Kamu mungkin boleh mendiamkan diri, menukar nombor telefon dan apa-apa sahaja yang membolehkan si dia gagal mencari kamu. Cara ini mungkin boleh memberi ruang kepada si dia untuk melupakan kamu.
Di petik dari majalah remaja

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive