Pengikut Boyzzonne

Wednesday, December 5, 2012

WTF! Pelajar Di Wajibkan Mencukur Bulu Kemaluan

Kokurikulum sebuah sekolah kecantikan yang memaksa pelajarnya mencukur bulu kemaluan serta dipaksa memeriksa tubuh guru mereka sendiri. Dan jika tidak menurut arahan dianggap
melakukan kesalahan, pelajar boleh dibuang dan kehilangan wang yuran pendaftaran sebanyak US$10,000.


Dipetik dari NY Daily News, kokurikulum 'pelik' dari sekolah kecantikan ini telah diceritakan sendiri oleh bekas pelajar dan juga staf di Dahl’s College of Beauty yang terletak di Great Falls, Montana, Amerika Syarikat (AS).

Seorang guru perempuan telah memaksa pelajar mencukur bulu kemaluan dan menayangkan punggungnya dan meminta mereka membuat penilaian.

Jika tidak mematuhi arahan, maka wang bayaran pelajar sebanyak US$9,500 akan diambil dan pelajar akan dibuang tanpa memulangkan semula wang tersebut.

Seramai 17 pelajar perempuan yang menuntut di sekolah berkenaan termasuk Douglas and Barbara Daughenbaugh telah membuat laporan kepada pihak berkuasa. Mereka menuduh sekolah itu tidak memberikan keterangan jelas mengenai kokurikulum sekolah dan mengambil wang mereka dengan cara yang salah.

“Pemilik telah menggunakan sekolah Dahl’s sebagai satu alasan," demikian isi laporan itu. Laporan juga ditujukan kepada guru sekolah kecantikan yang menggunakan kata-kata seksual dan kesat ke atas para pelajar.


Selain laporan itu, staf pengajar itu juga dituduh tidak menjalankan tugas dengan sempurna malah hanya tidur, bermain internet dan melakukan hubungan intim antara satu sama lain.

-1newsonline.com

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive