Pengikut Boyzzonne

Sunday, May 27, 2012

Liga Super: Kelantan, Johor FC seri tanpa golKELANTAN dan Johor FC hanya mencatatkan keputusan seri tanpa jaringan pada perlawanan Liga Super di Pasir Gudang, malam tadi.
Pasukan Kelantan yang merangkul Piala FA dan melayakkan diri ke pusingan suku akhir Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) gagal mengulangi kecemerlangan untuk kembali merapatkan jurang mata dengan pencabar terdekatnya, Lions XII.
Keputusan seri kali kelima daripada 17 perlawanan musim ini membolehkan skuad bimbingan Bojan Hodak itu hanya memungut 38 mata, enam mata di belakang Lions XII.
Pada separuh masa pertama, Kelantan ternyata tidak mempamerkan permainan menarik seperti yang diharapkan dengan mempamerkan aksi hambar.
Bagaimanapun, pasukan tuan rumah dilihat beraksi cemerlang apabila berjaya menyekat Kelantan dalam membolosi pintu gawang mereka.
Pada babak kedua, Kelantan mempertingkatkan usaha dalam memburu gol manakala pasukan tuan rumah pula banyak berkubu di kawasan sendiri mengawal asakan Kelantan sehingga ke wisel penamat.
Perlawanan itu juga menyaksikan dua kad kuning dilayangkan pengadil perlawanan kepada kedua-dua pasukan yang bermain kasar.

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive