Pengikut Boyzzonne

Sunday, September 30, 2012

Perkara Yang Wanita Tidak Suka


Jika kamu berniat untuk memikat wanita tersebut pastikan kamu tidak melakukan perkara yang mungkin akan membuat wanita menjauhi kamu.


1.Cakap besar-Wanita tidak suka lelaki yang bercakap besar. Biarlah jika kamu seorang yang berkemampuan, tapi tidak sepatutnya kamu menunjuk-nunjuk berlagak dan cakap besar.

2.Kedekut-Jangan sesekali kedekut untuk si dia. Dia mungkin hanya menguji kamu. Ramai lelaki yang mungkin ingin berjimat tapi dia lupa sampai bersikap kedekut. Nak bayar makanan pun kedekut susah la kalau kahwin nanti kan?

3.Sombong-Jangan terlalu sombong. Dia pasti tak suka perkenalkan kamu pada kawan dan saudara maranya jika kamu seorang yang sombong dan tak suka bergaul dengan orang lain. Bergaul lah dengan ramah dan mesra agar diri kamu diterima oleh semua pihak.

4.Pemalas-Belum ada ikatan lagi kamu dah tunjukkan sikap pemalas kamu. Bangun lambat, baju kedut seribu tak bergosok, malas mandi, malas bila disuruh. Ha…kalau dia angkat kaki memang bukan salah dia lah tu.

5.Tidak solat- Nak menjadi pemimpin kamu perlu tunjukkan sikap yang baik. Jika baru bercinta dah nampak malas solat, macam mana kamu nak bimbing dia jadi hamba Allah yang baik. Tak solat macam mana nanti nak jadi imam pada si dia dan anak-anak kamu.

6.Pengotor-Wanita paling geli lelaki pengotor. Ada sesetengah lelaki gemar meludah merata-rata bila keluar berjalan. Ada juga yang gemar mencungkil gigi lepas makan tanpa menutup mulut, baju pakai berkali-kali walau sudah berbau, kuku panjang dan hitam. Semua benda yang kotor akan wanita perhatikan dalam diri kamu dan akhirnya dia akan pergi meninggalkan kamu.

7.Busuk-Bila pengotor mula lah timbul bau yang tak sedap dihidu. Mulut berbau memeningkan kepala si dia sehingga mual. Gigi berkarat mungkin sebab malas gosok gigi atau tak memberus gigi  dan berkumur dengan betul. Bau badan yang sangat kuat sehingga dia tak selesa berjalan seiringan dengan kamu.

8.Garang-Jangan lah belum apa-apa dah mula tunjuk taring. Garang tak tentu pasal pada si dia akan buat dia benci pada kamu. Belum apa-apa kamu dah cuba tunjuk belang pada si dia.

9.Penipu-AWAS, bila dia dapati kamumenipu dia akan angkat tangan dan say bye bye pada kamu.

10.Merokok-Bukan semua wanita suka lelaki perokok. Kasih Suci sendiri tak suka lelaki yang merokok. Tak boleh bau rokok. Sebab tu benda ni nampak remeh tapi jadi besar pada mereka yang sensitif tak suka pada bau rokok dan perangai suka merokok di tempat awam terutamanya.

Moga kamu wahai lelai budiman di luar sana perhatikan tingkah laku kamu agar tidak melalukan perkara yang wanita suka agar diatak lari meninggalkan kamu di kemudian hari.

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive