Pengikut Boyzzonne

Tuesday, August 7, 2012

Gambar: Tempat Tidur Maut


 Aku menerima satu email berkaitan katil yang tidak sesuai dengan anak kecil di rumah, jangan ingat anak kecil kita adalah seperti anak kucing yang boleh menyelit-nyelit di ruang kecil. Sebagai ibubapa, silalah ambil langkah pencegahan awal dalam menjamin keselamatan anak-anak di rumah, jangan kerana KECUAIAN kita, kita menyesal buat selama-lamanya.

Seorang ibu mendapati anak tercintanya telah maut terbujur kaku dengan kepala tersepit ditempat tidur, bayi tersebut didapati maut saat berusaha turun dari tempat tidurnya ketika baru bangun pagi, melihat tanda di tempat kejadian, diyakini bayi tersebut maut akibat kekurangan oksigen , dia tidak dapat membebaskan kepalanya dari sepitan kayu, mulut dan hidungnya tertutup cadar sehingga teriakannya tidak dapat didengar siapapun sementara kakinya menjuntai kebawah tidak dapat menyentuh lantai. Melihat carikkan pada kain cadar, dapat dibayangkan penderitaan bayi tersebut saat menghembuskan nafasnya yang terakhir.


*** Walaupun aku belum ada anak tetapi aku dapat rasakan perasaan yang sangat-sangat mengharukan. Sayangilah anak-anak dengan sebenar-benar kasih sayang (oklah, tak tahu ayat apa yang aku mengarut ni)

Sumber: cetusanhati.com

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive