Pengikut Boyzzonne

Monday, September 24, 2012

Nenek 66 gembira genggam ijazah

NOR AZIZAN membetulkan tali leher suaminya selepas mereka menerima ijazah pada Majlis Konvokesyen USM kali ke-46 di George Town

GEORGE TOWN - Tekad untuk menggenggam ijazah yang diimpikan sejak usia muda menjadi dorongan kuat seorang nenek, Derisah Maarof, 66, menghabiskan masa enam tahun untuk
bergelar siswazah.
Lebih manis lagi, kegembiraan menerima Ijazah Sarjana Muda Pengurusan pada Majlis Konvokesyen Universiti Sains Malaysia (USM) kali ke-46 semalam, dikongsi bersama anak keduanya, Mohd. Idzuan Razali, 34, yang turut menamatkan pengajian di USM dengan menerima Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan.
Sepanjang bergelar pelajar, Derisah berkata, dia bersama anaknya dibenarkan mengikuti pengajian secara dalam talian dan video di rumah mereka di Ampang, Kuala Lumpur sebelum menghabiskan masa selama dua minggu pada semester akhir di USM.
Ibu enam anak dan nenek kepada tiga cucu itu memberitahu, dia mendapat dorongan keluarga untuk menyambung pelajaran walaupun menghadapi pelbagai dugaan sepanjang pengajian termasuk kematian suami dua tahun lepas.

No comments:

Post a Comment

SHARE THIS

Blog Archive